Kommunpolitikerna i Sundbyberg passar på att chockhöja hyrorna vid renoveringar. Detta leder till att många med dålig ekonomi inte har råd att bo kvar. I praktiken är det en slags social rensning eftersom de ”rensar bort” den del av befolkningen som har dålig ekonomi.

Förvaltaren/politikerna påstår att de ”måste” chockhöja hyrorna vilket inte stämmer. Vi hyresgäster har i alla år betalat för underhåll som en del av hyran och trots detta så har de i princip struntat i att underhålla husen. Deras s.k. ”standardhöjning” är en bluff och de byter ut saker som  borde ingått i det normala underhållet. Bara för domstolarna tillåter att de chockhöjer hyrorna betyder inte att de måste göra det. Man måste ju inte utnyttja varje tänkbart tillfälle till att skinna folk!

Det är med en oerhörd fräckhet som kommunpolitikerna år efter år ser till att det kommunala bolaget Förvaltaren AB chockhöjer hyrorna i kåk efter kåk. Sakta men säkert rensar de bort hyresgäster som inte har lika feta löner som de själva (ca 60-70 000 kr i månaden). 

Det är dags att vi som drabbas tar ett krafttag för att sätta stopp för detta!

Alla hyresgäster är viktiga och behövs i detta arbete!
Kontakta oss för mer information!

Arbetsgruppen mot renovräkningar
/ Ort till ort – Sundbyberg