Ett femtiotal deltagare dök upp för att delta i grytmarschen i måndags. Vi knatade på hela vägen från Sundbybergs torg till Hallonbergen vilket tog cirka 40 minuter.

På Sundbybergs torg höll Oskar från Ort till ort Sundbyberg och Moises Ubiera från Vänsterpartiet (Sundbybergs kommunstyrelse) samt Elin Gauffin tal (Nej till Marknadshyra) och vi tände facklor och kom i gång med bankandet på grytor. Ort till orts mediateam filmade och gjorde intervjuer på torget (en film som blev klar idag finns nedan).

Musiken och slagorden och värmande applåder från åskådare skapade en skön atmosfär under marschens gång. En märklig händelse var att tåget klipptes av på mitten när vi skulle passera järnvägen. En grupp deltagare som har svårt med långa promenader tog bussen till kommunhuset från Sundbybergs skola på Vegagatan.

Väl framme så samlades vi i ett vindstilla prång mellan kommunhusets två delar där fler peppande tal hölls. Erik Bonk generalsekreterare i fackförbundet Syndikalisterna och Ari från Ort till ort Husby talade. Det gjorde även Jan Bagge från Hyresgästföreningen i Solna som just nu väntar på ett viktigt beslut från Hyresnämnden som gäller hur mycket lyxrenovering kommunalstyrda Signalisten får genomföra.

Ett stort tack till alla som bidragit! Vi återkommer snart med nya event!

 

Samling på Sundbybergs torg