FRYS HYRAN! VI KRÄVER NOLL PROCENTS HYRESHÖJNING 2025

Vi är hyresgäster från Stockholm och Gävle som har sett hur ni hyresvärdar tar en allt större del av våra inkomster. Nu när inflationen kraftigt har urholkat våra hushållsekonomier passar ni på att pressa upp hyrorna ännu mer. Många har redan svårt att betala för det mest grundläggande i livet och läget är mycket allvarligt.

Vi har gått igenom era årsrapporter och sett att ni har otroligt mycket pengar över efter att era kostnader är betalda. Det är fullkomligt oacceptabelt att ni i detta läge kräver att hyrorna ska chockhöjas.

Många hyresvärdar kräver att hyrorna ska höjas med femton procent och uppåt. Bostaden är ingen vanlig vara utan helt en grundläggande nödvändighet. Era årliga krav börjar närma sig ett existentiellt hot för många hyresgäster. Ni hoppas kunna sätta er i lugn och ro i hemliga förhandlingar med Hyresgästföreningen som utan verkligt motstånd kommer att medverka till hyreshöjningarna. I denna situation är det nödvändigt att vi hyresgäster reagerar med kraft innan det för sent.

Vi kräver noll procents hyreshöjning 2025. Vi kommer med analog tillämpning regeringsformens 2 kap 1 § (Stridsåtgärder på arbetsmarknaden) inleda stridsåtgärder om vi inte får ett godtagbart svar av er organisation senast den 11 oktober.

Stridsåtgärderna kommer att fortlöpa enligt följande:

1. Under den första perioden kommer vi att genomföra protester mot hyresvärdar och Hyresgästföreningen.

2. Under den andra perioden kommer vi att genomföra aktioner och prata med er personal och uppmana dem att stödja kampanjen och att försvåra er utsugningspolitik gentemot hyresgästerna.

3. Under den tredje perioden kommer vi att genomföra riktade protester mot ledningen för respektive bolag.

Ort till ort, riksrådet och Allt Åt Alla