Den 11 november 2021 röstade M, V, KD, MP igenom i kommunfullmäktige att Förvaltaren skulle erbjuda fyra
renoveringsnivåer så att alla hyresgäster kan välja en nivå som ger låg hyreshöjning. Detta är viktigt eftersom tusentals lägenheter kommer att renoveras de närmaste åren. Utan renoveringsnivåer så kan hyran höjas med upp till 60 procent.


Tro det eller ej, S+C+L, överklagade beslutet till Förvaltningsrätten och hänvisade till att förslaget inte var ”förberett” så nu ska Förvaltningsrätten bestämma om hur det blir. Om S+C+L som överklagat vill så kan de mejla Förvaltningsrätten och dra tillbaka överklagandet. Vi har därför skickat ett brev och krävt detta av S+C+L men de har inte svarat.

Vi behöver nu din hjälp att kontakta dem och ställa frågor och krav till dem så att de förstår att vi är många som inte tycker att detta är okej.

Mejla de ansvariga politikerna och säg till dom vad ni tycker!

Kommunstyrelsens ordförande, Peter Schilling: peter.schilling@sundbyberg.se

Gruppledare för Centerpartiet Sundbyberg, Stefan Bergström: stefan.bergstrom@sundbyberg.se

Ordförande för Fastighets AB Förvaltaren, Nina Lundström: nina.lundstrom@sundbyberg.se