Många hyresgäster berättar om problem med att hyra lokal på Nidarosgatan i Husby. Problemet ligger i styrelsen för den lokala hyresgästföreningen som bland annat utnyttjar lokalen för att plocka ut ”extrapengar” och diskriminera vissa hyresgäster.

En hyresgäst berättar om att hon hyrde lokalen för tre år sedan och då fick hon bara tillbaka 400 kr av depositionen på 500 kr. När hon frågade varför så svarade den lokalansvarige att det beror på att ”hon kommit 5 mintuer för tidigt”.

Förra året hyrde hon lokalen till en fest och hon städade lokalen noga. Efteråt kom den manlige lokalansvarige och visade en påse full med skräp och påstod att hyresgästen hade ”lämnat skräpet utanför lokalen” vilket inte var sant. På grund av detta ville den lokalansvarige ha ett par hundra extra som drogs av på depositionen. Depositionen var 500 kr så hon fick bara tillbaka 300 kr kontant.

I år i maj ville hyresgästen hyra lokalen och visade upp hyresavtalet. De krävde även hemförsäkring vilket hyresgästen visade upp (om man inte har hemförsäkring så vägrar de hyra ut). Den manlige lokalansvarige sa då att det är ”fel på kontraktet”. Han sa att ”du får inte hyra lokal, hyresavtalet är gammalt” och skrek ”du ska vara tyst! Ut! Ut!”. Hyresgästen svarade att ”det är du som ska gå ut”, ”jag är er granne och jag har bott här i mer än 20 år”.

Enligt hyresgästen så gör de så ”med alla hyresgäster” att de tar ut ”extrapengar” för påhittade fel.

Nu i sommar har de lokalansvariga stängt lokalen helt och hållet… Tråkigt för alla barn som fyller år på sommaren…