Lappen från Satans Fastigheter som satt i trappuppgångarna på Pennygången förra veckan. foto: Johan Andersson

Lappen från Satans Fastigheter som satt i trappuppgångarna på Pennygången förra veckan. foto: Johan Andersson

Göteborg Direkt:

”Nöj er och håll käft!” är en av punkterna på den arga lapp som satt uppklistrad i ett av Pennygångens trapphus. Avsändare? Satans fastigheter.

Bakgrunden till ilskan är den omfattande renovering med stambyte som går in i ett nytt skede i mitten av januari och etappvis fortsätter i flera år framöver. Eftersom badrummen helt kommer att byggas om har Stena Fastigheter beslutat att sätta upp åtta bajamajor på gården som ska delas av ett 30-tal hushåll.

– De här sex, åtta veckorna som man får leva så här blir hemska. Dessutom är vattnet avstängt i lägenheterna under delar av renoveringen och allt det här sammanfaller med de värsta perioderna av vinterkräksjuka och förkylningar.

Mattias är särskilt bekymrad över situationen för pensionärer och barnfamiljer som kanske måste gå på toaletten mitt i natten. Hyresgästföreningens önskemål har istället varit ersättningslägenheter, något Stena sagts sig inte kunna hjälpa till med. Vilket fått någon av de boende att se rött och skriva en fyra punkter lång lapp med den påhittade avsändaren ”Satans Fastigheter”.

Vet du vem som satt upp lappen?

– Ingen aning, det är inte vi i Hyresgästföreningen i alla fall. Den satt i trappuppgången och jag såg den ett par gånger och trodde att det som vanligt var Stena som bara dunkat upp en lapp med ”så här blir det”. Men så såg jag att det var satir. Den sätter faktiskt fingret på hur vi tycker Stena behandlar boende under renoveringen.


Källa: http://www.goteborgdirekt.se/nyheter/bajamajor-fick-boende-att-skita-i-etiketten/repplh!Q4lYDDMpFJ2T4PdOTzaLjw/

 

Bakgrund:
De boende på Pennygången i Göteborg har slagits mot hyresvärden Stena Fastigheter sedan 2012. De hotades med lyxrenoveringar och enorma hyreshöjningar men lyckades genom att gå ihop att stoppa Stenas planer trots att de förlorade i hyresnämnden. Pennygångens Framtid heter gruppen de har bildat och dom e svintunga!

Organisera dig:

Pennygångens framtid på Facebook

Pennygångens framtids hemsida

Läs mer:

Pennygångens Framtid: Vad handlar det om?