fmv-was-live
Förorten mot våld sammanfattar sin analys av situationen, framför akuta nationella krav, långsiktiga krav och lokala krav.

 

https://www.facebook.com/forortenmotvald/videos/1628248567478927/

Pressmeddelande från Förorten mot våld:

Under de senaste två åren har det skett över 20 mord i norra Stockholm. Senast den 2 december mördades två syskon på ett café i Rinkeby. Fortsätter utvecklingen på samma sätt kommer varje familj i våra områden ha förlorat en anhörig. Detta är en nationell kris som berör hela Sverige.
Vi är många som känner oss frustrerade över regeringens handfallenhet och har därför anordnat en två dagars folklig demonstration under parollen #Förorten mot våld.
Under demonstrationen kommer vi även föra fram konkreta politiska förslag och krav från civilsamhället till regeringen för att ta i bukt med skjutningarna. Dessa kommer att presenteras under en presskonferens innan demonstrationen.
Det är dags att de ansvariga myndigheterna, tjänstemännen, och politikerna ska ställas till svars. Vi är mot våldet och för rätten till allas lika värde, till trygghet och ett socialt skyddsnät.
Tider för demonstrationen:
Fredag den 16/12 kl. 13-17
lördagen den 17/12 kl. 13-16
Plats: Rinkeby Centrum.
Tider för Presskonferens
Fredag den 16/12 kl 10-11
Plats: Rinkeby Folkets hus plan 3. Rinkeby Centrum, Skårbygränd 1, 163 72 Rinkeby
Vi kommer att gå ut med mer detaljerat information när programmet för demonstrationen är klar. Följ oss på sociala medier.
Facebook: Förorten Mot Våld
Instagram: Forortenmotvald
Snapchat: Forortenmotvald
Hälsningar
Ilyas Hassan Talesperson för manifestationen Förorten Mot Våld
Macarena De La Cerda Talesperson för manifestationen Förorter Mot Våld
För mer information kontakta:
forortenmotvald@gmail.com
tel: 070- 7221381

Organisera dig:

https://www.facebook.com/forortenmotvald/