LÄNK TILL EVENT PÅ FACEBOOK

TID: 17e Mars 13:00
PLATS: Stadshusgången 2 Solna

Namninsamling: Kasta inte ut människor på gatan! Ta ansvar för nyanländas situation!

Kasta inte ut människorna på Bredskilsbacken! Vi är mer än 200 personer som har placerats på Bredkilsbacken i Solna efter införandet av bosättningslagen. Vi har snart varit här i Solna i två år men nu går våra korttidskontrakt ut. Vi bor två och två i rum på 19 kvadratmeter i bostadsbaracker. De flesta av oss delar rum med människor vi inte känner. I en del rum bor familjer med fyra barn. Vi betalar 5200 kronor per månad i hyra för våra små rum. Vi står i bostadsköer men två år är för kort tid för att få en lägenhet. Vi har inga alternativ än att bo kvar.

Solna stad säger nu att vi måste flytta ut och man ska säga upp oss. Man ger oss inga alternativ. Många av oss studerar och går på olika utbildningar, vi lär oss svenska, vi utbildar oss till undersköterskor och svetsare, många håller på att kvalificera sig för universitetsstudier. Många har redan fått jobb. Tvingas vi flytta från Stockholmsområdet slås hela vår tillvaro sönder, vi måste sluta på våra jobb och våra skolor. Våra barn rycks upp från skolor och förskolor.

De flesta kommuner tar hand om sina nyanlända på ett bättre sätt. De klarar av att bygga bostäder och ger de nyanlända trygga boenden. Trots att vår boendesituation idag är dålig är det bättre att bo här än att vara bostadslösa. Vi kräver därför:

Stoppa uppsägningarna!
Vi flyttar inte från Solna!
Bra, eget boende till alla!
Sänk hyrorna!

 

Läs mer:

Namninsamling: Kasta inte ut människor på gatan! Ta ansvar för nyanländas situation!

STOPPA UPPSÄGNINGARNAS HEMSIDA

STOCKHOLM DIREKT: Nu höjer de nyanlända sina röster

DN: Över tusen nyanlända kan förlora sina boenden

STOCKHOLM DIREKT: Hemlöshet hotar efter flykten

Event på facebook