Vi har idag varit ute och samlat namn till stöd för kravet att hyran inte ska höjas vid årsskiftet. Varje år höjs hyran men oftast utan att våra inkomster höjs lika mycket. Nu har prishöjningarna gjort att många inte har råd med det nödvändigaste. Det är därför är det helt oacceptabelt hyresvärdarna nu till januari planerar att höja hyran med upp till 10 procent.

Hyresgästföreningen förhandlar varje år åt hyresgästerna och resultatet blir varje år att hyran höjs vid årsskiftet. Nu pågår förhandlingar mellan hyresvärdarna och Hyresgästföreningen på olika håll och med tanke på hur det har gått förr om åren så är det stor risk att den kommande hyreshöjning blir en chock för hyresgästerna. Nu mer än någonsin är det viktigt att Hyresgästföreningen inte lägger sig för hyresvärdarna utan gör aktivt motstånd både vid förhandlingsbordet och utanför. Det behövs aktiv kamp i hyresförhandlingarna. Att lägga sig för hyresvärdarnas krav i detta läge skulle vara ett stort svek mot hyresgästerna. Det minsta som kan göras är att dra ut på tiden så att hyresgästerna hinner bygga upp ett motstånd och förbättra förhandlingsläget.

Vi har idag skickat vårt krav till hyresvärdar i Husby.