Vi hade en demonstration den 28 november! Här är nedan lite foton därifrån! Det blev ett fackeltåg från hallonbergen centrum ner till kommunhuset där ett tal hölls och en uppläsning från den bortgångne sundbybergsbon Annika Sundbaum-Melins blogg fattigifororten.bloggo.nu Sedan blev det gemensam allsång av ”Kampen mot höga hyror” (en sång från 1977, av en grupp som heter Vädervind) och en framförande som ni ser på bild 4 av en nyskriven låt om vår kamp.

Vi vill tacka alla som kom och trotsade kylan! Det var väldigt inspirerande och upplyftande att se er alla där!

Här är en del av talet som hölls:

Vi är inga likgiltiga konsumenter, våra hyror ska användas för att ta hand om de hus vi bor i, inte för fylla håll i kommunbudgeten.

Vi i Ort till Ort kämpar för att hyresgäster ska göra vår röst hörd utanför det disfunktionella system som höjer vår hyra varje år. I årtionden har Hyresgästföreningen mött fastighetsägarna vid förhandlingsbordet, men förhandlingar utan aktion och konsekvens blir tandlösa. Tillsammans måste vi stärka vår position bortom förhandlingarna för att göra det motstånd som ger våra krav vikt.

Det är med metoder som hyresstrejker och fastighetsblockader som vi kan sätta verklig ekonomisk press på fastighetsägarna. För att VI tillsammans ska kunna påverka vårt boende på riktigt.

De vi denna demonstartion kräver av politikerna och i längden också Förvaltaren är:

– 0 % hyreshöjning vid renovering

– 6 % hyressänkning vid 2023 års hyresförhandling