Hyresvärdarna flaggar för att hyreshöjningarna ska bli ännu högre under 2023. Detta trots att hyresvärdarna under lång rad av år gjort riktigt stora vinster och i ett läge när hyresgästernas ekonomi är sämre än på länge. Hyrorna har för övrigt sedan 1992 ökat dubbelt så mycket som priserna i allmänhet. Vi accepterar inte denna extrema utplundring av hyresgästerna som pågått i flera decennier.

Förhandlingarna om de årliga hyreshöjningarna brukar ske i december. Vi kommer inte att sitta och vänta på den kommande katastrofen. Det är dags att vi agerar redan nu innan det är för sent. Vi kommer därför att vara ute på gator och torg under parollen ”Kämpa mot hyreshöjning 2023”. Vad kampanjen mer kommer att innehålla kommer vi att uppdatera er om på denna sida. Fortsättning följer…

Varför ska vi hyresgäster acceptera dubbelt höga prisökningar jämfört med prisutvecklingen i övrigt?

Hyresvärdarna flaggar för att det blir ännu värre i år.
Hyresvärdarna har fått med sig flera partier för att de ska kunna sätta vilka hyror de vill. Vi får se hur det går…

Så här mycket beräknas hyrorna öka i Stockholm om hyressättning blir helt fri.