Över 100 hyresgäster i Fisksätra samlades under söndagen i protest mot Stena Fastigheter med krav på sänkta hyror och och ett slut på all onödig renovering, bygge och ”upprustning” av området.
Fisksätraborna har aldrig varit starkare än vad vi är just nu. Denna demonstration är bara början, och vi hoppas på att Stena och kommunen vaknar och ser att hyresgästerna är starka tillsammans och att vi har krav, krav som vi inte kommer kompromissa om. Vi kräver sänkta hyror, ett slut på de onödiga renoveringarna, bygget och ett slut på gentrifieringen av området.

Vi samlades i Braxenparken och marscherade genom allén till Stenas kontor, vi ropade flera slagord, höll tal och avslutade demonstrationen med att hyresgästerna lämnade plakat och banderoller utanför kontoret för att ge Stena lite presenter när de anländer på måndag morgon.
Det spelades även musik med egenskriven låttext som handlade om hyresgästkampen mot hyresvärdarna och specifikt Stena.

Tack så mycket till alla som deltog, tack för att ni visade upp ert missnöje, tack för att ni ställer krav på Stena och tack till alla eldsjälar som hjälpt till i organiseringen av demonstrationen. Vi har många planer framöver och denna demonstration lägger en viktig grund för att visa våran styrka för att kunna ställa högre krav i framtida förhandlingar.

Allt gott, vi ses snart igen!

Hälsningar, styrelsen Ort till Ort – Fisksätra